Webinars voor e-learning

Deelnemer die kijkt naar webinar voor e-learning

De explosieve groei van e-learning is niet gek: met webinars kun je veel meer mensen tegelijkertijd benaderen dan met een fysieke training. Bovendien bespaar je locatiekosten en (reis)tijd. Dit is hoe je webinars voor e-learning voor je organisatie kunt laten werken.

Volgens schattingen in Forbes Magazine zal e-learning in 2025 internationaal een omzet hebben van maar liefst 325 miljard dollar. Dat is een verdrievoudiging van 2015, waarin de omzet 107 miljard dollar was. E-learning is met andere woorden een sterk groeiende, volwaardige vorm van educatie.

Binnen e-learning is het webinar een veelgebruikte tool. De cursus, training of college kan worden bekeken door honderden of zelfs duizenden deelnemers tegelijk, vanaf elke locatie en op elk device. Deelnemers kunnen vragen stellen via de chat, waardoor er inhoudelijk geen verschil is met een fysieke bijeenkomst. Terwijl er veel kosten en reistijd worden uitgespaard. Bovendien is de lesstof op een later tijdstip toegankelijk, met de on demand-versies.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden in het webinar. Dit zijn de tools in het Online Seminar-platform die het webinar extra waarde en verdieping geven:

1. Toetsing en accreditatie

Een webinar is erg geschikt voor trainings- en bijscholingsdoeleinden. Met onze automatische toetsings- en accreditatiemodule kunnen franchisenemers, beroepsgroepen, studenten of personeel eenvoudig en op grote schaal opgeleid en getraind worden.

Geen administratie en nakijkwerk!

De administratie en het nakijkwerk van de les of workshop neemt de webinar software van Online Seminar geheel uit handen. Wanneer je een online college organiseert, kun je verschillende randvoorwaarden opstellen waaraan deelnemers moeten voldoen om te slagen. Je kunt deelnemers tijdens of aan het einde van het webinar een multiple-choice-toets afnemen.

Daarnaast is het mogelijk om:

Een minimaal aanwezigheidspercentage aan te geven. Een deelnemer moet bijvoorbeeld minimaal 80% van het webinar bekijken om te kunnen slagen
Deelnemers pollvragen laten beantwoorden. Voordeel van dit interactiemoment is dat de aangeboden lesstof beter wordt onthouden. Ook kun je pollvragen inzetten om te toetsen of een deelnemer echt kijkt!
Een enquête laten invullen. Ook het volledig invullen van een enquête kan tot de randvoorwaarden behoren
Na afloop kun je automatisch een officieel certificaat uitreiken. Als organisator krijg je automatisch bericht wanneer iemand is geslaagd. Is een deelnemer niet geslaagd? Dan kun je ervoor kiezen een of meerdere herkansingen in te zetten. Je kunt zelf bepalen hoeveel herkansingen een deelnemer krijgt.

Webinars voor e-learning toepassingen

De toetsings- en accreditatiemodule van Online Seminar kun je op verschillende manieren toepassen:

E-learning totaalplatform. In zo’n geval is e-learning onderdeel van een breder Learning Management System. Naast webinars, leest de cursist teksten, bekijkt video’s en woont fysieke seminars of colleges bij. Webinars zijn dan onderdeel van een groter programma. Het mooie aan het Online Seminar-systeem is dat we alle resultaten automatisch kunnen koppelen aan het Learning Management System. Handmatige handelingen zijn niet meer nodig.
Volledig online cursuspakket met toetsing en accreditatie. Bijvoorbeeld PE-accreditatie voor advocaten of online leren voor zorginstellingen. Na afloop van het webinar koppelen we de resultaten aan een accrediterende partij; ze worden automatisch bijgeteld.

2. E-learning rapportage

Het platform registreert alle antwoorden en stuurt na afloop van het webinar een e-mail met het resultaat naar de deelnemers. Deze mails kun je helemaal zelf inrichten; zo kun je bijvoorbeeld iemand die niet geslaagd is uitnodigen voor een volgend webinar of wijzen op aanvullende lesstof.

3. Webinars on demand

Ook kun je het college of de training achteraf beschikbaar stellen, zodat deelnemers de lesstof nogmaals kunnen raadplegen. Het toetsmoment, pollvragen, hoe lang iemand kijkt e.d. blijven ook beschikbaar voor deze ondemand-webinars, zodat deelnemers niet per se live aanwezig hoeven te zijn. Dit is ideaal voor thuisstudie.

Medewerkers Online Seminar

Wil je meer weten?

In ons team vind je specialisten op alle vlakken. Graag stellen onze medewerkers zich aan je voor.

Succesverhalen

We zijn trots op de klanten die vaak al heel lang bij ons zijn. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.