Leden betrekken en opleiden met webinars

INOM

INOM, een Belgisch opleidingsfonds voor medewerkers in de metaal- en technologische branche, organiseert jaarlijks zo’n 60 webinars voor haar leden. De organisatie wil daarbij totaal ontzorgd worden en kiest daarom voor Online Seminar.

De inhoud, de aanpak en de methodologie van de opleidingstrajecten: dat is de expertise van INOM. Dat is waar ze zich op willen focussen. Jaarlijks ontvangt de organisatie ruim 4000 inschrijvingen voor de verschillende webinars. Het laatste wat de organisatie dan wil, is zich toeleggen op de techniek. Zij hebben die expertise niet in huis en willen dit ook niet. Professionaliteit is van groot belang.

Online Seminar biedt ons een totaaloplossing. We wensen totaal ontzorgd te worden van alle technologische problemen. De studio in Brussel is vlot bereikbaar en professioneel ingericht qua camera, geluid, belichting. De look en feel van de landingspagina is aangepast aan onze verwachtingen. Wanneer nodig reageert de supportafdeling snel op onze vragen. Zo kunnen wij ons volledig richten op onze expertise: de inhoud.

Bart van Hooreweghe, coördinator bij INOM

Webinarpartner sinds 2015

Sinds 2015 is Online Seminar de partner van INOM. De organisatie heeft als uitdrukkelijke wens dat de sprekers zich het systeem niet eigen hoeven te maken: ze komen alleen voor de inhoud. Moderatoren die onder meer de intro van het webinar verzorgen en de polls lanceren, moeten makkelijk uit de voeten kunnen met het systeem. Vanwege onze unieke full service aanpak besloot INOM daarom voor Online Seminar te kiezen.

Totaaloplossing

Jaarlijks zendt INOM 60 webinars uit. INOM koos voor Online Seminar, omdat we een totaaloplossing bieden. Inclusief webinarfunctionaliteiten zoals polls, en een landingspagina met alle webinars. Wij bieden een snel bereikbaar supportteam en studio’s met personeel. De webinars van INOM worden in onze studio in Brussel opgenomen. Daar zijn drie camera’s en een supportteam voor de opname. INOM hoeft zich dus geen zorgen te maken over technische zaken.

INOM stelde ook technische eisen. Webinars moeten gevolgd kunnen worden op diverse devices en met verschillende browsers. De inschrijvingsmodule moet het toelaten om extra velden toe te voegen. Desktopsharing en integratie van video mochten geen problemen opleveren. En niet onbelangrijk: Online Seminar is GDPR compliant. Aan al deze eisen voldoet ons systeem met gemak.

Door de full service aanpak heeft INOM precies wat het wilde: geen technische uitdagingen, alleen maar inhoud. Als extra bonus genereert het opleidingsfonds waardevolle data. De 4000 deelnemers bieden inzichten in hun begrip van de stof. INOM kan deze inzichten voor verdere webinars inzetten.

De feiten

  • 60 webinars per jaar
  • Bereik: 4000 deelnemers per jaar
  • Online Seminar partner sinds 2015
  • fullservice-pakket

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op

Jasper Poot
020-8457405
jasper@onlineseminar.nl

Succesverhalen

We zijn trots op de klanten die vaak al heel lang bij ons zijn. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.